Reflexzonetherapie Pietersma

Reflexzonetherapie, in de volksmond ook wel reflexologie, voetzoolreflex of voetreflex genoemd, gaat ervan uit dat op de handen en voeten zones liggen, die corresponderen met alle organen en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten en handen. Als deze (reflex)zones op een speciale manier worden gemasseerd, reageert het lichaam. Het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd waardoor klachten verminderen of verdwijnen.
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die niet de klachten zelf aanpakt, maar juist de oorzaken van deze klachten.
Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. Ze ondersteunt en bevordert natuurlijke processen en brengt zo lichaam en geest weer in balans. Reflexzonetherapie wordt vaak als ontspannend ervaren en kan ook preventief worden toegepast of bij vage klachten zonder aanwijsbare oorzaken.
Reflexzonetherapie is een holistische geneeswijze. De mens wordt gezien als een eenheid van lichaam, geest en ziel. Verzekeraars scharen reflexzonetherapie vrijwel altijd onder alternatieve geneeswijzen.
Toch zie ik de reflexzonetherapie niet als een alternatief voor de reguliere geneeskunde, maar als een aanvulling daarop. Ik werk juist graag samen met reguliere artsen, fysiotherapeuten en andere (para)medici en ik verwijs als het nodig is ook naar hen door of terug. Daarnaast verwijs ik ook door naar andere disciplines in het additieve, complementaire of alternatieve circuit.
Logo VNRT
Logo RBCZ

Bezoek ons

Lokert 15
5632 PK Eindhoven

Contact opnemen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 26198799

Alle rechten voorbehouden © 2019, Reflexzonetherapie Pietersma
Website beheer en onderhoud LinQxx - Beter online gevonden worden